0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Blog 28.06.2024 22:36:29

Seyahat eden insanların müzik zevki daha mı iyi?

Seyahat eden insanların müzik zevki daha mı iyi?

Seyahat etmek müzik zevkinize yardımcı mı oluyor yoksa engel mi oluyor, yoksa aslında bir rutinin düzenliliğiyle mi genişliyor? Yeni bir çalışma her şeyi ortaya koyuyor.
Deezer, gezgin olmanın sevdiğiniz müziği ve ufkunuzu genişletip genişletmeyeceğini, yoksa yola çıkmanın güzel müziklere olan sevginizi arka plana mı atacağını öğrenmek istiyor.

Bunu bulmak için NYU ve Princeton'dan araştırmacılarla iş birliği yaptılar. Deezer'dan alınan veriler ve küresel müzik deneyimleriyle birlikte, kişisel rutinlerimizdeki bozulmaların sevdiğimiz ve dinlediğimiz müzikte nasıl bir rol oynadığını görüyorlar.

Fransa, Almanya, İngiltere, Brezilya, Avustralya, Rusya, Güney Afrika, Fas ve Meksika olmak üzere 9 ülkedeki on binlerce Deezer kullanıcısının 100 milyondan fazla müzik akışını analiz ettiler.

Bulgular, seyahatin aslında bunu yapanların müzik zevklerini genişlettiğini, ziyaret ettikleri yerlerle bağlantılar kurduğunu ve zevklerini çeşitlendirdiğini ortaya koyuyor.

Bu deneyimlerin geçici olmadığını, aynı zamanda seyahat edenlerin zevklerinde kalıcı bir iz bırakabileceğini buldular. Deezer, bunun özellikle seyahat daha "gerçek" olduğunda doğru olduğunu açıklıyor. Bu, sıradan olandan daha anlamlı bir müzik deneyimi anlamına geliyor.

Deezer'da Baş Yenilik Sorumlusu Aurélien Herault şunları söylüyor: "Bu çalışmanın bulguları bize yalnızca bir kişinin çevresinin müzikle ilişkisini nasıl etkileyebileceği konusunda fikir vermekle kalmıyor, aynı zamanda yeni yerler deneyimlemenin ne dinleyeceğimizi seçmemiz üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olabileceğini de gösteriyor. Bu çalışmaya veri katkıda bulunmaktan çok mutluyuz."

Evden kültürel olarak ne kadar uzaklaşırsanız, kişi üzerindeki etkinin o kadar büyük olabileceğini bildiriyorlar. Buna "tat mesafesi" diyorlar, ki bu mutlaka fiziksel mesafeyle ilişkili değil.

Ünlü TV seyahat uzmanı Rob Staines bulguları kendi deneyimleriyle karşılaştırarak şöyle diyor: "Seyahat bizi yeni manzaralara, yeni kokulara, yeni tatlara ve yeni seslere maruz bırakıyor. Engellerimizi ortadan kaldırmamızı ve kendimizi yeniye açmamızı teşvik ediyor. Müzik, keşif ve araştırmayla içsel olarak bağlantılıdır ve sıklıkla kültürel keşfin açıkça zengin bir örneğini temsil eder."

Deezer, seyahatin büyüsünün bir kısmını dinleyicilere ulaştırmak için bir 'Müzikle Seyahat' kanalını başlattı. "Benzersiz ve zenginleştirici bir müzik yolculuğu" sunmak için dünyanın dört bir yanındaki müzik kültürlerinden bölgesel çalma listelerini bir araya getiriyor.

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.