0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Ekipman 24.10.2024

Korg’un Yeni Synth’i multi/poly: Analog ve Dijital Güç

Korg’un Yeni Synth’i multi/poly: Analog ve Dijital Güç

Korg’un synth koleksiyonuna eklenen son enstrüman, markanın en yeni analog modelleme teknolojisini kullanan ilk cihaz olarak dikkat çekiyor. multi/poly, Mono/Poly'nin başarısı üzerine inşa edilen, 60 ses kapasiteli güçlü bir enstrüman. Bu synthesizer, her Program başına dört osilatör, zengin modülasyon seçenekleri ve doğrudan kontrol imkanı sunarak klasik analog sıcaklığını modern dijital güçle birleştiriyor.

Katmanlar, Programlar ve Performanslar

multi/poly, kullanıcıların dört katman oluşturmasına olanak tanıyor ve her katman kendi Program’ını içeriyor. Aynı anda dört Program bir arada çalınarak karmaşık ve zengin Performanslar yaratılabiliyor. Her Program; osilatörler, filtreler, zarflar, LFO’lar ve efektlerle donatılmış durumda. Ayrıca, Layer Rotate özelliği, Mono/Poly'nin paraphonic modundan ilham alarak her tuş basışında farklı Program’ların sırayla çalınmasını sağlıyor ve böylece sürekli evrilen sesler oluşturulabiliyor.

Her Ses İçin 4 Osilatör

Her bir sesin dört osilatörü üç farklı modda çalıştırılabiliyor:

Classic: 11 analog dalga formunu sadık bir şekilde modelleyen seçenekler sunar.
Digital: 64 adıma kadar dalga tabloları ve 30’dan fazla gerçek zamanlı modifiye fonksiyonları sunar.
Waveshaper: Sine veya üçgen dalgalarını dinamik harmonikler yaratacak şekilde şekillendiren, West Coast sentezinden ilham alınan bir mod.
Ek olarak, multi/poly bir gürültü jeneratörü, filtreli ve doygunluklu bir ring modülatör ve X-Mod gibi gelişmiş senkronizasyon özellikleriyle donatılmış.

Filtreler, Modülasyon ve Efektler

Multi/poly’nin filtreleri, klasik ve modern sesleri yeniden yaratacak şekilde tasarlanmış. MS-20 LP ve HP 12dB/octave Korg 35 filtreleri, MS-20’nin agresif sesini canlandırırken, daha yumuşak tonlar için SE M/P iki kutuplu filtre kullanılıyor. Ayrıca, Mono/Poly'ye dayalı dört kutuplu kendiliğinden rezonanslı filtre ve Minimoog, Prophet-5 gibi klasik enstrümanlardan ilham alan filtre seçenekleri de mevcut.

Gelişmiş modülasyon, Korg’un Motion Sequencing 2.0 sistemiyle sağlanıyor. Bağımsız zamanlama, perde, şekil ve adım dizileri, karmaşık desenler oluşturmanıza olanak tanıyor. Her Program dört döngüsel DAHDSR zarf, beş LFO ve altı mod işleyiciye sahip. Kaoss Physics sistemiyle gerçek zamanlı parametre ayarı yapabilir ve onboard X-Y pad ile anında müdahale edebilirsiniz.

Her katman üç efektle donatılmış durumda ve Performans reverb’üne bir gönderim içeriyor. Ayrıca, master parametrik EQ, kompresörler, chorus, flanger, phaser, stereo delay gibi klasik efektlerin yanı sıra, Wave Shaper, Talking Modulator, Reverse Delay ve Multiband Mod Delay gibi daha deneysel efektler de sunuluyor. Korg’un OASYS ve Kronos iş istasyonlarından tanıdığımız Overb ile modelleme yapılmış gitar amfileri ve efekt pedalları da mevcut.

Korg multi/poly, analog sıcaklığı ve dijital gücü birleştiren bir enstrüman olarak yaratıcılığınızı bir sonraki seviyeye taşıyacak. Modüler yapısı, zengin modülasyon ve filtre seçenekleri ile her tuşa bastığınızda farklı ve derin ses dünyalarına adım atmaya hazır olun!

Bilgi: Korg 

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.