0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
DAW 28.07.2023

iPad'in Logic Pro'su dünyanın en iyi mobil DAW olabilir mi?

iPad'in Logic Pro'su dünyanın en iyi mobil DAW olabilir mi?

Apple nihayet amiral gemisi DAW'ını iPad platformuna getirdiğinde, stüdyo Mac'iniz için bir yol arkadaşı olup olmayacağını, hatta tamamen değiştirip değiştiremeyeceğini öğreniyoruz.

Apple , birkaç yıldır bir iPad'in bir masaüstü bilgisayarın yerini alabileceği fikrini öne sürüyor, ancak bazı profesyoneller platformun iki faktör tarafından geride tutulduğuna karşı çıkıyor; iPadOS ve bunun için Pro uygulamalarının olmaması. İlk iddia hala büyük ölçüde geçerli olsa da, ikincisi hem Logic Pro hem de Final Cut Pro for iPad'in piyasaya sürülmesiyle ele alındı. Apple, içerik oluşturucuların platformu bir masaüstü alternatifi olarak gerçekten ciddiye almasını istiyorsa, bunu her zaman yapmak zorunda kalacaktı. Şirket, bu tür karmaşık uygulamalar oluşturmak için gereken devasa kaynaklara sahip olmasının yanı sıra, daha fazla iPad satma konusunda da kazanılmış bir menfaate sahip. Bu hiç akıllıca değil, gerçekten.

Sorabileceğiniz ilk şey, onları bu kadar uzun süren şeyin ne olduğudur. Pekala, iPad'de Logic Pro'yu herhangi bir süre boyunca kullanın ve bunun muhtemelen şimdiye kadarki en gelişmiş iPad yaratıcısı uygulaması olduğunu anlayacaksınız. Bu kesinlikle daha fazla özelliği olan GarageBand değil – ama buna daha sonra geleceğiz. Bir ay boyunca ücretsiz olarak deneyebileceğiniz için, her bir özelliği tek tek incelemeyeceğiz, bunun yerine deneyimi ve mobil sürümle ortaya çıkabilecek ödünleşimleri değerlendireceğiz.

Genel Özellikler

Fiyat: 1 aylık ücretsiz deneme, ardından £4,99/ay veya £49,99/yıl

A12 Bionic çip veya üzeri tüm iPad'lerde çalışır. 96 kHz'e kadar kayıt. Ses, MIDI, Davulcu ve Ritim izleri. Canlı Döngü modu. Dahil olan birçok enstrüman, FX, yamalar ve döngüler
Kapsamlı ses/MIDI düzenleme ve karıştırma. Beat Breaker remix eklentisi. Projeleri Logic for Mac'e iletebilir. Apple Pencil desteği. Otomasyon, çoklu dokunmaya dayalı müzik performansı yöntemleri

Kitleler için müzik

İlk olarak, bazı iyi haberler. iPad için GPU'ya aç Final Cut Pro, M serisi bir çipte ısrar ederken, kullanıcılar Logic'i A12 Bionic CPU veya daha yenisine sahip herhangi bir iPad'de çalıştırabilir. Buna üçüncü nesil ‌iPad Air‌, beşinci nesil iPad mini, sekizinci nesil iPad ve 2018'den sonra üretilen tüm iPad Pro dahildir. Kısacası, bu pek çok yeni model ve Final Cut'ın yaptığı gibi potansiyel kullanıcı tabanını büyük ölçüde kısıtlamaz. Olağanüstü performans sunan 12,9 inç, M1 ile çalışan bir modelde ve aynı zamanda gözle görülür şekilde daha yavaş ama yine de mükemmel bir şekilde kullanılabilen 2018 A12 ile çalışan bir modelde test ettik.

Yeni bir yaklaşım

iPadOS kullanıcı arabirimi dokunmaya dayalı olduğundan ve varsa çok az kayan pencere kullandığından, onunla etkileşim kurma şekliniz masaüstünden çok farklıdır. Fark edeceğiniz pek çok şey olsa da Apple, Logic'i iPad'de çalışacak şekilde yeniden düşünmekle harika bir iş çıkardı ve yeni paradigmanın hizmetinde, yolunuzu bulmanıza yardımcı olacak bazı mükemmel gözden geçirme dersleri sağlıyor.

Uygulamanın boyutu yaklaşık 700 MB, bunun üzerine makul miktarda indirilebilir içerik ve tabii ki yaptığınız tüm ses kayıtları. Varsayılan olarak, her şeyi iCloud alanınızda depolar, ancak bir projeyi manuel olarak iPad'in dahili belleğine veya gerçekten de flash sürücü gibi bağlı bir depolama aygıtına taşıyabilirsiniz. İCloud senkronizasyonu, iPad'den Mac'e geçebilmek için güzel, ancak wi-fi'den uzaktaysanız, yerel bir kopyayı kaydetmeyi hatırlamanız gerekecek. Paylaş düğmesini kullanarak projeleri, mixdown'ları veya gövdeleri her zamanki yöntemlerle paylaşabilirsiniz.

Yeni projeler Canlı Döngü veya parça tabanlı olabilir; ikincisi size MIDI, ses, kalıp veya Drummer parçalarını yüklemek için yardımcı kısayollar sunar. iPad'in mikrofonları birden çok yapılandırmada kullanılabilir - arka ve ön, stereo, kardioid - ancak herhangi bir ciddi kayıt için harici mikrofonları iOS uyumlu bir ses arabirimi aracılığıyla bağlayacaksınız. Elbette bir ses arabirimi eklemek size uygun izleme ve çok kanallı kayıt seçenekleri de sağlayacaktır.

Ne yüklerseniz yükleyin, Logic, tümü kolayca yeniden boyutlandırılabilen veya gizlenebilen ilgili ekran bölümlerini getirir. Önceden oluşturulmuş çok sayıda kullanışlı döngü ve yama ile geleneksel ses veya MIDI izleme kadar kalıp tabanlı kompozisyona odaklanmıştır. Enstrüman tarafında, Logic'in tanıdık favorilerinden etkileyici bir seçki ve Sample Alchemy var. Ayrıca döngü dilimlemeye, MIDI'ye aktarma ve bir iPad uygulamasında bulmayı beklemeyeceğiniz daha pek çok araca olanak tanıyan Hızlı Örnekleyici.

Enstrümanlarda olduğu gibi genişletilmiş arayüzü açmak için bir dokunuşla, zincir tarzı bir arayüz ve hızlı kontroller ile ses efektleri de güzel bir şekilde işlenir. Sürükle ve bırak, uygulamada yamalar, döngüler ve diğer içerikler için yaygın olarak kullanılır ve bu etkileşim çok güzel çalışır. Apple Pencil desteklenir ve özellikle otomasyon eğrileri çizmek için güzeldir. Giriş açısından, bir ekran klavyesi, davul pedleri, klavye, akor ve gitar şeritleri elde edersiniz. MIDI ve ses yönlendirmelerinin atanması kolaydır ve MIDI FX, ses ve MIDI düzenleme, zaman uzatma ve Ableton Link gibi zengin başka özellikler vardır. iPad sürümüne özgü olan Beat Breaker, sesi dilimlemek ve yeniden karıştırmak için harika bir eklentidir.

Eklentilerim ne olacak?

Logic for iPad'de oluşturulan projeler elbette Mac için en son sürüme taşınacaktır, ancak bunun tersi mutlaka doğru değildir. iOS sürümlerine sahip olmayan masaüstü eklentilerinin (çoğunun) iPad'e geri dönmeden önce geri döndürülmesi gerekir. iPad uygulaması henüz surround parçaları okuyamaz veya Klasörleri, harici MIDI parçalarını düzenleyemez veya 96 kHz'in üzerindeki örnekleme oranlarını işleyemez. Bazıları eklenti sorunu hakkında şikayette bulundu, ancak doğrusu Apple burada elinden gelen her şeyi yapıyor gibi geliyor; Bu etkileyici uygulama, umarız geliştiricilere Ses Birimi eklentilerinin daha önce hiç uğraşmadıkları iOS sürümlerini geliştirmeleri için çok daha fazla teşvik sağlar.

Pro olmalımı?

iPad için Logic Pro, harika bir uygulama ve platformda müzik üretmenin en güçlü yolu. Masaüstü ile özellik eşitliği bekleyenler, öncelikle iki platform arasındaki temel farkların yanı sıra bunun 1. sürüm olduğunun farkında olmalıdır. Apple sürekli olarak güncellenir ve yinelenir, bu nedenle zamanla daha fazla özellik eklenmesini bekleyin. Açıkçası, burada zaten paketlenmiş olan ve iPadOS ortamında bu kadar kusursuz çalışan özelliklerin sayısı oldukça dikkat çekici. Abonelik modeli her zamanki gibi çekişmeli ve geliştirmeyi finanse etmek için gelire ihtiyaç duyan küçük geliştiriciler için argüman daha güçlü olsa da, Apple gibi bir dev için belki daha az. Bununla birlikte, bir aylık ücretsiz deneme süresinden sonra, bunun böylesine başarılı ve güçlü bir üretim paketi için ödemeye değer bir bedel olduğuna karar verebilirsiniz.

Kaynak: Musictech

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.