0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
DAW 16.09.2023

FL Studio'nun Ücretsiz Deneme Sürümü gerçekten iyi mi?

FL Studio'nun Ücretsiz Deneme Sürümü gerçekten iyi mi?

Fl Studio, bugün en popüler olmasa da, yavaş yavaş en popüler DAW'lardan biri haline geliyor ve bunun temel nedeni, çoğunlukla kalıp oluşturmaya ve ardından tüm bu kalıpları çalma listesinde bir araya getirerek bir araya getirmeye dayanan benzersiz iş akışından kaynaklanıyor . şarkı.

Diğer birçok ses kayıt yazılımında olduğu gibi FL Studio da indirip yükleyebileceğiniz ücretsiz bir deneme sürümü sunuyor, ancak buna gerçekten değer mi?
Ücretsiz denemeyi bir süre önce yükledim ve daha sonra yükselttim, ancak ücretsiz denemenin ihtiyaçlarım için yeterli olup olmadığını veya gerçekten yükseltme yapmam gerekip gerekmediğini belirlemek için bilinçli olarak elimden gelen her şeyi kontrol ettim.

Ancak şunu söyleyeyim: Her ne kadar Pro sürüme geçmiş olsam da ücretsiz deneme, bu makalede ayrıntılarıyla ele alacağım çok önemli bir husus dışında ihtiyaçlarıma kesinlikle uyuyordu.

FL Studio'nun Ücretsiz deneme sürümü, tüm eklentilerin dahil edilmesi ve hatta sınırsız bir süre boyunca çalışılması gibi diğer FL Studio sürümlerindeki mevcut tüm özellikleri sunar, ancak bazı küçük dezavantajları da beraberinde getirir: kayıtlı projeleri geri yükleme..

Kaydedilen projeleri yükleyememe sınırlaması bazı insanlar için o kadar da kötü görünmese de, bir proje üzerinde 6 saat çalıştığınızı ve onu ertesi gün satın almadığınız sürece yedeklenemeyeceğini fark ettiğinizi hayal edin.

FL Studio Ücretsiz Denemesi, ömür boyu sürer

Doğru, Ücretsiz Deneme tam anlamıyla sonsuza kadar sürer ve mevcut tüm eklentilerle birlikte gelir (Deneme yükleyicisi, tüm FL Studio Sürümü Paketleriyle birlikte gelir ve her şeyi yükler) ve farklı sürümlerden birine yükselttiğinizde, bazı eklentiler bazıları bu "deneme" sürümünde kalırken etkinleştirilir.

Image Line'ın deneme eklentileri hakkında söyledikleri şöyle:

“Deneme eklentileri, bir projeyi yeniden yüklediğinizde ayarları korumayacaktır. İçinde deneme eklentisi bulunan bir projeyi kaydederken bununla ilgili bir uyarı göreceksiniz. Bunu önlemek için, eklenti penceresi başlığında 'DENEME SÜRÜMÜ' ifadesini gördüğünüz yerde eklentileri kullanmayın."

Örneğin bu durum Synth “Harmor”u kullanırken başıma geliyor ve projeyi kaydedip yeniden açarsam tüm ayarlar sıfırlanıyor.

Dahil Edilen Özellikler

Tamamen işlevsel DAW.
Zaman sınırsız.
Tüm eklentiler mevcuttur.
Üçüncü taraf eklentileri yüklemenizi sağlar.
İstediğiniz şarkıyı oluşturun ve dışa aktarın (Bütün bunlar işe yarar).
FL Studio Projelerini kaydedin (ancak yeniden açılamaz).
WAV, MP3, FLAC, MIDI ve Videoyu dışa aktarın.

Kısacası, bir ritim oluşturmak, hatta bir şarkının tamamını oluşturmak, tüm eklentileri ve özellikleri kullanmak ve bu şarkıyı HİÇBİR sorun olmadan dışa aktarmak için FL Studio'nun deneme sürümünü kullanabilirsiniz.

Ancak projeyi kaydedip FL Studio'yu kapatırsanız yeniden açabilmek için sürümlerden birini satın almanız gerekecektir.

Ana Sınırlamalar

Kaydedilen projeler açılamıyor.
Teknik destek yok.

Dürüst olmak gerekirse, FL Studio'nun ücretsiz deneme sürümünde çok fazla sınırlama yoktur; özellikle de aynı anda çalabileceğiniz parça sayısını sınırlayan Pro Tools First, Cubase LE, Studio One Prime ve diğerleri gibi diğer DAW'larla karşılaştırıldığında. süre, kaydedilebilecek giriş sayısı, üçüncü taraf eklentilerin kullanılıp kullanılamayacağı vb.

FL Studio ile bunların hiçbiri hakkında endişelenmenize gerek kalmayacak çünkü her şey sanki yazılımın en pahalı sürümünü satın almışsınız gibi çalışıyor; büyük bir dezavantajı ise kaydedilen projeleri yeniden açamamaktır.

FL Studio'nun Mevcut Sürümleri

Deneme sürümünün yanı sıra seçebileceğiniz dört sürüm vardır:

Fruity (Meyveli)
⬡ Producer (Prodüktör)
⬡ Signature (İmza)
⬡ All Plugins Edition (Tüm Eklentiler)

Temel fark Fruity ve Yapımcı Sürümleri arasındadır, çünkü Fruity Sürümü ses kaydına ve ses kliplerinin kullanılmasına izin vermez ki bu kesinlikle bir noktada ihtiyacınız olacak bir şeydir.

Bu yüzden her zaman Yapımcı sürümünü satın almanızı öneririm.

İmza ve Tüm Eklentiler paketleri söz konusu olduğunda, bu ek eklentileri almak aradaki fiyat farkına değebilir, ancak her zaman Thor-party eklentileri ve hatta ücretsiz olanları da alabilirsiniz veya daha sonra bunlardan herhangi birine yükseltme yapmayı seçebilirsiniz. Dolayısıyla Yapımcı sürümü en mantıklı olanıdır.

FL Studio'nun Ücretsiz deneme sürümü mükemmeldir, özellikle de Reaper dışındaki diğer DAW'ların çoğuyla karşılaştırıldığında mükemmeldir çünkü bu, temelde herhangi bir sınırlama olmaksızın tam sürümdür.

Zaten düzinelerce üçüncü taraf eklentiye sahip olduğum ve FL Studio'nun diğer sürümleriyle birlikte gelenlere gerçekten ihtiyacım olmadığı için Yapımcı sürümüne sahibim, ancak ihtiyaçlarınız değişebilir.

Yine de bu DAW'ı satın almaya karar verirseniz Fruity sürümünü tercih etmeyin, çok sınırlıdır! Her zaman Yapımcı Sürümü ile başlayıp oradan devam etmenizi öneririm.

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.