0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
DAW 6.11.2023

Apple, Mac'e Logic Pro 10.8 ve iPad'e Logic Pro 1.1'i yayınladı

Apple, Mac'e Logic Pro 10.8 ve iPad'e Logic Pro 1.1'i yayınladı

Apple'ın Cadılar Bayramı'ndan ilham alan en yeni M3 serisi iMac ve MacBook Pro modellerinin tanıtılmasının ardından Cupertino merkezli şirket, bu sonbaharda Mac için Logic Pro 10.8 ve Mac için Logic Pro 1.1'in duyurulmasıyla müzisyenler ve ses mühendisleri için daha iyi haberlere sahip . iPad'im.

Hem macOS hem de iPadOS için yeni Logic Pro güncellemelerinin eşzamanlı olarak yayınlanması, Apple'ın iki sürüm arasında elde etmeye çalıştığı eşitliğin altını çiziyor ve Logic Pro'nun kullanıldığı cihaz ne olursa olsun kullanıcılara aynı tanıdık araçları sunuyor. Ve belki de daha önemlisi, Mac'ler ve iPad'ler arasında Logic Pro'da aynı Projeyi paylaşanlar için Gidiş Dönüş deneyimini geliştirmek.

Beat Breaker ve Sample Alchemy artık Mac'te de

Örneğin, ilk kez iPad için Logic Pro'da görülen yeni Beat Breaker ve Sample Alchemy eklentileri, Logic Pro 10.8'de Mac'e getirildi. Ve eğer bunları henüz kullanmadıysanız, bu kesinlikle bir kutlama nedenidir.

Beat Breaker, gelen sesin yeniden düzenlenebilecek ve değiştirilebilecek ritmik dilimlere bölünmesine olanak tanıyarak, çağdaş sese sahip, zamana dayalı, parlamalı remikslemeyi kolaylaştırıyor. Logic Pro'nun mevcut Alchemy eklentisinden ödünç alınan Sample Alchemy, bir ses örneğinin hızlı bir şekilde yeniden sentezlenmesine ve çalınabilir bir enstrümana dönüştürülmesine olanak tanır. Neyin mümkün olduğunu göstermek için, 70 yama ve 80'den fazla döngüden oluşan bir koleksiyondan oluşturulmuş, anında yaratıcı tatmin için tasarlanmış enstrümanlar içeren ücretsiz bir Hibrit Dokular Örnek Simya paketi artık dahil edilmiştir.

Entegre Mastering Asistanı

Logic Pro'nun bu son sürümlerindeki ana cazibe, hiç şüphesiz , stereo mikslerinize son cila katmanını ekleme sürecini açığa çıkarmak için tasarlanan yeni Mastering Asistanıdır . Ana dosyalarınızı dağıtıma sunmadan önce son adım olarak eklenmesi amaçlanan Mastering Assistant, materyalinizden en iyi şekilde yararlanmak için özel olarak tasarlanmış üç tür işleme kategorisini (EQ, dinamikler ve stereo yayılma) uygulamadan önce miksinizin çevrimdışı bir analizini gerçekleştirir. Her bölüm basitleştirilmiş kontroller sunar ve sinyal zincirinin genel karakteri, Transparent ve Punch gibi kolayca tanımlanabilen dört ön ayar adından biri seçilerek yapılandırılabilir.

Mastering Assistant ile kısa bir süre oynama şansım olduğu için, sonuçların kalitesinden hoş bir şekilde şaşırdım; bunların elde edilebileceği bariz kolaylıktan bahsetmiyorum bile. Ve böyle bir özellik, Apple'ın orijinal anlayışını 'geri kalanlarımız için ustalık kazanmak' şeklinde başka sözcüklerle ifade ederek anlaşılabilirse de, profesyoneller ve daha deneyimli kullanıcılar için de açık bir değere sahiptir. True Peak ses yüksekliği seviyesini -1LUFS'yi aşma korkusu olmadan, bir demo göndermeden önce hızlı bir şekilde şık bir sonik kaplama ekleme seçeneğine sahip olmak kesinlikle yararlı değildir.

32 bit kayan kayıt

Logic Pro'ya yapılan bu güncellemeler aynı zamanda Zoom'un UAC-232'si gibi uyumlu bir ses arabirimi kullanıldığında 32 bit kayan ses kaydetme özelliğini de ekler. Ayrıca, Logic Pro'yu iPad'de çalıştırmanın rahatlığının MacBook Pro'yu getirmekten daha tercih edilebileceği saha kaydı için mobil bir çözüm istiyorsanız veya yüksek dinamik aralığa sahip içeriğin yakalanmasını gerektiren herhangi bir senaryo istiyorsanız bu özellikle yararlı olabilir.

iPad için Logic Pro geliştirmeleri

Mac için Logic Pro 10.8 ve iPad için Logic Pro 1.1 ayrıca her sürüme özel çok sayıda geliştirme sunar. Örneğin Mac için Logic Pro 10.8'de, bir Bölge içindeki içeriğin o Bölgenin konumunu değiştirmeden taşınmasını kolaylaştıran yeni Kaydırma ve Döndürme araçları bulunmaktadır. Diğer birçok geliştirici gibi Apple da yavaş yavaş MIDI 2.0 desteğini uygulamaya koyuyor; Logic Pro 10.8 artık MIDI verilerini geleneksel 0-127 aralığında veya yüzde olarak ondalık basamakları kullanarak görüntüleyebiliyor.

Ancak çoğu Logic Pro kullanıcısının, Logic Pro 10.8'deki en önemli değişikliğin, Yazılım Enstrümanı ve Harici MIDI Parçaları için Kayıt düğmelerinin, tıpkı Ses Parçaları için her zaman olduğu gibi, artık manuel olarak etkinleştirildiğinde yanıp sönmesi olduğunu kabul edeceğini düşünüyorum. Şaka bir yana, Apple'dan birinin bunu gerçekten düşünmüş olmasına hayran olmalısınız.

iPad için Logic Pro 1.1, iPad'in Bölünmüş Görünüm ve Sahne Yöneticisi desteği ekleyerek Logic Pro ile birlikte her zaman yararlı olan Sesli Notlar gibi ek uygulamaları çalıştırırken zahmetsiz etkileşime olanak tanır. Ve bu işlevselliğe dayanarak, artık Dosyalar uygulamasından birden fazla ses dosyası seçebilir ve bunları Logic Pro'ya sürükleyebilirsiniz, böylece yeni bir Bateri Kiti oluşturmanıza veya dosyaları yeni veya mevcut Ses Parçalarına aktarmanıza olanak tanır; tıpkı Mac.

Quick Sampler'ın Mac sürümünden Kaydedici modunu eklemesiyle iPad'e anlamsız veya ciddi (veya her ikisi) olarak kabul edilebilecek bir özelliğin eklendiğini görmek güzel. Bu, kullanıcıların özellikle dahili mikrofonu kullanırken yeni oynatılabilir örnek içeriği hızlı bir şekilde kaydetmesine olanak tanır. Ve okulda Casio klavyelerinin böyle bir imkan sunduğuyla hatırladığım sayısız saatler göz önüne alındığında, günümüzün okul çocuklarının - iPad'in eğitimdeki popülaritesi göz önüne alındığında - boşa harcanan müzikal gençliğin tadını çıkarmaya devam edebildiğini bilmek güzel.

Mac için Logic Pro 10.8, macOS Ventura 13.5 veya üstünü gerektirir ve mevcut kullanıcılar için ücretsiz güncelleme olarak Mac App Store'dan indirilebilir. Yeni kullanıcılar için fiyatı 199 ABD Doları (ABD) olarak kalmaya devam ediyor. Daha fazla bilgi için apple.com/logic-pro adresini ziyaret edin .

iPad için Logic Pro 1.1, App Store'dan aylık 4,99 ABD doları (ABD) veya yıllık 49 ABD doları karşılığında yeni kullanıcılar için bir aylık ücretsiz deneme sürümüyle abonelik olarak edinilebilir. iPadOS 17 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran, en az A12 Bionic çipe sahip bir iPad gereklidir ve ek bilgilere buradan ulaşılabilir.

Daha fazla bilgi: Apple 

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.