0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Blog 27.04.2024 17:24:50

Mikrofon Çalışmıyor mu? Sizler için 6 Püf Noktası

Mikrofon Çalışmıyor mu?  Sizler için 6 Püf Noktası

Windows 10 bilgisayarınızda önemli bir görüşme veya Zoom toplantısı yaptığınızı ve mikrofonunuzun çalışmadığını varsayalım. Ne yapıyorsun? Bu kılavuzda size sorunu kısa sürede düzeltmeniz için bazı kolay püf noktaları göstereceğiz! Başlayalım.

Mikrofon Kurulumu ve Bağlantıları

Mikrofonunuzu Windows 10 bilgisayarınıza USB veya 1/8 inç kulaklık girişi aracılığıyla bağladığınızda kontrol etmeniz gereken en kolay şey, mikrofonun bilgisayarınıza güvenli bir şekilde bağlandığından emin olmaktır. Bağlantısını kesin ve aynı bağlantı noktasına yeniden bağlayın. Bu işe yaramazsa farklı bir bağlantı noktası deneyin. Kirli veya tozlu bağlantı noktaları bağlantıyı etkileyebilir temizlemeyi deneyin.

Mikrofonunuz hâlâ çalışmıyorsa farklı bir Windows 10 bilgisayarı deneyin. Sorun devam ederse mikrofon muhtemelen arızalıdır. Ancak mikrofonunuz çalışıyorsa sorunu daha ayrıntılı bir şekilde gidermeniz gerekecektir.

Windows 10'a yönelik birçok modern mikrofonun çıkarılabilir kabloları vardır; sizin mikrofonunuz varsa farklı bir kablo da deneyin.

Yazılım Ayarları

Bu çok sık gerçekleşmese de, yeni yüklediğiniz bir uygulamayı başlattığınızda mikrofonun sesinin kapatıldığı veya seviyelerin kapatıldığı zamanlar olabilir. Bu nedenle, mikrofonunuz çalışmıyorsa uygulamanın ses ayarlarına gidin ve mikrofonun doğru giriş cihazı olarak ayarlandığını ve ses seviyesinin (varsa) açık olduğunu doğrulayın.

Bu işe yaramazsa uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyin.

Ses ve USB Sürücüleri

Windows 10'da bir mikrofonun çalışmamasının en yaygın nedenlerinden biri, ses veya USB mikrofon sürücüsünün yüklü olmaması veya güncel olmamasıdır. Sürücü, donanımın Windows 10 bilgisayarınızla iletişim kurmasını sağlayan bir köprüdür. Bu nedenle, mikrofonunuz çalışmıyorsa, en son sürücüyü kaldırıp yeniden yüklemek için Aygıt Yöneticisi'ne gitmeniz gerekir.

Bazı mikrofonlar sınıf uyumlu (tak ve çalıştır) olarak kabul edilir ; bu, mikrofon yalnızca yerleşik ses sürücüsünü kullandığından ekstra bir sürücü yazılımının gerekli olmadığı anlamına gelir. Ancak mikrofonun bilgisayarınızla iletişim kurmasını sağlamak için bazı mikrofonların özel sürücülerini yüklemeniz gerekir.

Mikrofonunuzun ek sürücüler gerektirip gerektirmediğinden emin değilseniz daha fazla bilgi için mikrofon üreticisinin kullanım kılavuzuna veya web sitesine bakın.
Ses ve USB sürücüleriyle çalışırken Aygıt Yöneticisi'ni kullanmanız gerekir. Burası bilgisayarınıza bağlı tüm çevre birimlerini (örn. mikrofon, klavye, fare veya ses arabirimi) görüntüleyebileceğiniz yerdir. Ses sürücünüzü nasıl kaldırıp yeniden yükleyeceğinizi size gösterelim.

USB Mikrofonlar

İPUCU : USB mikrofonunuzu Aygıt Yöneticisi'nde göremiyorsanız bağlantısını kesin ve yeniden bağlayın.

Mikrofonu bilgisayarınızdan çıkarın.
Windows simgesini tıklayın . Aygıt Yöneticisi yazın ve tıklayın .
Ses, video ve oyun denetleyicileri öğesinin yanındaki > öğesine tıklayın . Bu, bilgisayarınıza bağlı sesle ilgili tüm cihazları gösterecektir.
Kulaklıklı mikrofon seti USB mikrofonu kullanıyorsanız Ses girişleri ve çıkışları öğesini de genişletin .
Mikrofonu listede göremiyorsanız veya bağlantısı kesilmişse Görüntüle'yi tıklayın ve Gizli cihazları göster ' i seçin .
USB mikrofon kullanıyorsanız çoğu zaman sürücü, mikrofonunuzun üreticisi veya modeli olarak listelenir ( örn . Blue Yeti).
Cihaza sağ tıklayın, Cihazı kaldır'ı seçin ve Kaldır'a tıklayın .
USB mikrofonunuzun bağlantısı hala kesikken, üreticinin sürücü indirme sayfasını ziyaret edin, ardından en son sürücüyü indirip yükleyin.
Sürücü yüklendikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve USB mikrofonunuzu yeniden bağlayın.

USB Olmayan Mikrofonlar

⬡ Mikrofonu bilgisayarınızdan çıkarın.
⬡ Windows simgesini tıklayın . Aygıt Yöneticisi yazın ve ardından tıklayın .
⬡ Ses, video ve oyun denetleyicileri öğesinin yanındaki > öğesine tıklayın . Bu, bilgisayarınıza bağlı sesle ilgili tüm cihazları gösterecektir.
⬡ Mikrofonunuzu listede göremiyorsanız veya bağlantısı kesilmişse Görüntüle'yi tıklayın ve Gizli cihazları göster ' i seçin .
⬡ Bilgisayarınızın mikrofon jakına bağlı bir mikrofon kullanıyorsanız, Yüksek Tanımlı Ses Aygıtı olarak listelenecektir .
⬡ Cihaza sağ tıklayın, Cihazı kaldır'ı seçin , Kaldır'a tıklayın ve sisteminizi yeniden başlatın. Windows sürücüyü yeniden yüklemeyi deneyecektir.
⬡ Bu işe yaramazsa prosedürü izleyin ancak sisteminizi yeniden başlatmak yerine Eylem'i tıklayın ve ardından Donanım değişikliklerini tara'yı seçin .

USB Olmayan Mikrofonlar

Windows 10 Mikrofon ve Güvenlik Ayarları

Belirli Windows 10 ayarlarının mikrofonunuzu etkilediği bir zaman olabilir. Bu özellikle yeni bir yazılım yüklediyseniz geçerlidir. Mikrofon gizliliğinden ses cihazı ayarlarına kadar tekrar kontrol edilmesi gereken birkaç şey vardır.

Windows Mikrofon Gizlilik Ayarları

İPUCU : Mikrofonu Cortana gibi yerleşik Windows 10 uygulamaları için kullanmayı planlamıyorsanız, yalnızca mikrofonunuzu kullanacak yazılımı etkinleştirmenizi ve diğerlerini devre dışı bırakmanızı öneririz.

Windows 10, yazılımı ilk yüklediğinizde ek bir güvenlik katmanı olarak bazı yazılımlara (ancak hepsine değil) mikrofon güvenliği erişimini etkinleştirebilir. Ayrıca bir Windows Güncellemesinden sonra mikrofonunuzun sesini kapatabilir. Durumun böyle olup olmadığını görmek için mikrofon güvenlik ayarlarına giderek bunun etkin mi yoksa devre dışı mı olduğunu kontrol etmelisiniz.

Windows simgesini tıklayın , Ayarlar'ı seçin, Gizlilik'i seçin ve Mikrofon'u tıklayın .
Mikrofon gizlilik ayarlarına girdikten sonra anahtarı, Bu cihazdaki mikrofona erişime izin ver seçeneğinde Açık konumuna getirin .
Artık seçilen uygulamalardan herhangi birine mikrofon erişimini etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

Windows Mikrofon Gizlilik Ayarları

Ses Cihazı Ayarları

Mikrofon erişimini etkinleştirdikten sonra mikrofonunuz hâlâ çalışmıyorsa sonraki adım, Windows Ses Aygıtı ayarlarından birkaçını kontrol etmektir.

Hoparlör simgesine sağ tıklayın . Ses Ayarlarını Aç'ı seçin .
Giriş seçeneğine ilerleyin . Mikrofonunuzu seçmek için açılır menüyü kullanın (zaten seçili değilse).
Mikrofona konuşun. Seviyeyi görüyorsanız sorun başka yerdedir. Düzeyi göremiyorsanız Sorun Gider'e tıklayın, Evet'e tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.

Kayıt Cihazı ayarları

Hoparlör simgesine sağ tıklayın , Sesler'i seçin ve Kayıt sekmesine tıklayın.
Pencerenin herhangi bir yerine sağ tıklayın. Gizli Cihazları Göster ve Bağlantısı Kesilen Cihazları Göster'i seçin . Artık tüm ses giriş cihazlarını ( örn . harici mikrofon, dahili mikrofon ve ses arabirimi) görmelisiniz .
Mikrofonunuz devre dışıysa sağ tıklayın ve Etkinleştir seçeneğine tıklayın .
Mikrofonunuza sağ tıklayın, Özellikler'i seçin ve Düzeyler'e tıklayın . Hem Mikrofon hem de Mikrofon Güçlendirme seviyelerinin açık olduğundan emin olun .

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.