0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Haber 26.04.2024 22:56:30

Deezer'ın yeni telif sistemi bağımsız müziklerle çalışmaya başlıyor

Deezer'ın yeni telif sistemi bağımsız müziklerle çalışmaya başlıyor

Deezer'ın yeni telif hakkı sistemi sanatçılara daha fazla ödeme yapmayı hedefliyor ve bunu daha fazla bağımsız müzisyeni kapsayacak şekilde genişletti. Deezer, sanatçılara daha fazla ödeme yapmak amacıyla geçen yıl telif hakkı ödemelerinde değişiklik yaptığını duyurdu. İki büyük plak şirketi Warner Music Group ve Universal Music Group'un yanı sıra yayın hakları şirketi Sacem ile çalışıyorlar.

Deezer şimdi bağımsız dijital müzik lisanslama ortağı Merlin ile ortaklığının yenilendiğini duyurdu. İşbirliği, Merlin'i Deezer'in yeni sanatçı merkezli telif hakkı modeli kapsamına alıyor ve bağımsız plak şirketlerinin üyelerini, dağıtımcılarını ve hak sahiplerini ödüllendiriyor.

Merlin CEO'su Jeremy Sirota şunları söyledi: “Merlin ve üyelerinin Deezer'in sanatçı merkezli modelini benimsediğini ve sanatçıların müzikleri için daha adil ödeme almasını sağlamak amacıyla yayın çağında sanatçı ücretlendirmesinin yeniden tanımlanmasında bize katıldığını görmekten çok mutluyum. Başından beri hedefimiz, yeni modelin, Merlin üyeliğinin temsil ettiği bağımsız sanatçılar da dahil olmak üzere, tutarlı bir hayran kitlesine sahip tüm sanatçılara hizmet etmesiydi.”

Deezer'ın telif hakkı modeli şu anda Fransa'da kullanıma sunuluyor ve diğer bölgelerde henüz kullanıma sunulmadı. Sahte yayınlara, müzik dışı gürültülü seslere giden telif ücretlerini azaltarak ve sanatçıları daha fazla etkileşimle ödüllendirerek, çalışan sanatçılara daha fazla para gideceğini öngörüyor.

Deezer CEO'su Jeronimo Folgueira şunları söyledi: “Merlin ve üyelerinin Deezer'in sanatçı merkezli modelini benimsediğini ve sanatçılara müzikleri karşılığında daha adil ödeme yapılmasını sağlamak amacıyla yayın çağında sanatçı ücretlendirmesini yeniden tanımlamak için bize katıldığını görmekten çok mutluyum. Başından beri hedefimiz, yeni modelin, Merlin üyeliğinin temsil ettiği bağımsız gösteriler de dahil olmak üzere, tutarlı bir hayran kitlesine sahip tüm sanatçılara hizmet etmesiydi.”

Deezer'ın 500.000 abone kazandırdığı başarılı bir 2023'ün ardından Folguiera , Mart ayı sonunda görevinden ayrılacağını açıkladı . Folguiera bir neden belirtmedi ancak "yönetim geçişi yoluyla şirketi desteklemeye tamamen kararlı" olduğuna dair güvence verdi.

Deezer gibi Spotify da dolandırıcılık akışlarından gelir elde etmek ve performans sergileyen sanatçılara daha fazla ödeme yapmak için telif ücretlerinin nasıl ödeneceğini yeniden ayarlıyor . Yayın endüstrisi sanatçılara ve plak şirketlerine nasıl daha fazla ödeme yapabileceklerini araştırıyor gibi görünüyor. Geçen yıl genel fiyat artışları hizmet gelirlerinin artmasına yardımcı oldu, ancak bu fiyat artışlarının sanatçılara daha iyi ödemeler anlamına geleceği kesin değil.

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.